Як вибрати коптильню?
Привіт всі бажаючі вибрати для себе коптильню, пристрій, що дозволяє смачно їсти, цікаво і з толком відпочивати, дивувати сім'ю і друзів своїми кулінарними здібностями. Дійсно, кожен по справжньому добротний господар удосконалює свій будинок, вміло використовуючи продукти технічного прогресу, які допомагають у побуті легше жити і швидше впоратись з господарством. Що вже говорити про масштаби сімейного дачного, заміського відпочинку! І самому господареві приємно ― незалежно від віку: то ви з кампанією молоді, то просто разом закохані, а тим більше сім'я з дітьми і родичами ― зайнятися на відпочинку приємним і корисним захоплюючою справою. А потім і гостей здивувати! Поговоримо не тільки про цікавий, вигідний, корисний, але і про смачну занятті. І вдома, і в подорожі, і за містом можна урізноманітнити стіл і здивувати гостей великою кількістю смачних страв, приготованими своїми силами. Що для цього потрібно?
Вам необхідна коптильня.
Будемо разом з вами розбиратися по порядку. Що таке коптильня?
Коптильня ― або приміщення, спеціально обладнане заклад, або невелике підприємство для копчення м'яса, риби. Коптити ― випускати кіптяву, чорнити димом, тримати над димом або в диму. Маючи під рукою гарну, задовольняє вас за потреби коптильню, не складно і стіл урізноманітнити про запас, і здивувати гостей, реально заощадивши на походах по супермаркетам. Ну а де їх взяти на дачі або в лісі, у поході або в горах, на дикому пляжі моря? Акуратність, терпіння, ретельність вибору, і, відчуваєте, і ви перетворюєтеся в відмінного коптільщіка зі стажем, а необхідна для ваших запитів і потреб коптильня, безсумнівно, забезпечить стовідсотковий успіх! Не у всіх є горище, підвал, цегляна піч у хаті, так і вільний час, повний обсяг знань і навичок, так і спритність рук для виготовлення і обладнання самостійно домашньої майстерні або коптильні у дворі. Не кажучи вже про ту, яка використовується в будинку. Маса витрат на виготовлення та установку. Для цього потрібно іноді обмежений час відпочинку. І, хотілося б застерегти, навіть вдало змайструвавши з старого відра, виготовленого з нержавіючої сталі, простакуватий вигляд коптильні гарячого копчення, для чого часто рекомендують використовувати оцинковані відра, не слід забувати, що відбувається вигоряння цинку, в результаті чого виділяється окис, яка благополучно потрапляє у ваші готуються продукти. Вживання таких продуктів, звичайно ж, небезпечно для здоров'я.
Для виготовлення коптильної установки у дворі або на дачі вам доведеться викопати кілька ям на різному рівні, з'єднавши їх закритій траншеєю. Справа ця непроста, і якщо ви не володієте навичками і технічним складом розуму, а також великим земельною ділянкою, то, можливо, не варто взагалі починати процес створення коптильні спочатку. Так ось. Про господарів і про господарках вже подбали. Варто правильно розставити пріоритети. Вибираємо коптильню і купуємо.
Достатньо здійснити початковий вибір на свій смак відповідно принципам роботи: приготування продуктів за рахунок інтенсивної термообробки в середовищі проходить диму від тирси і тепла від нагрівача. У підсумку ― делікатеси гарячого копчення. Що в коптильнях головне, яка буде працювати краще, запитуємо ми, задаємо питання друзям, шукаємо інформацію всюди. Звичайно, існують моделі коптилен для різного рівня вимог, у тому числі і по витрачених на купівлю грошей. Грає роль, призначена товщина металу, у відповідності з якою ви отримуєте способи копчення. Абсолютно зрозуміло, що для гарячого копчення димного делікатесу з більшою витрачається температурою приготування, ніж холодного, відповідно, бажано більше товщини стали стінок коптильні. Дізнатися "на око" можна за співвідношенням товщини коптильні і її ваги. Тобто чим більше вага, тим більше товщина міліметрів самої коптильні. Не забудьте в цьому випадку про те, що обрана вами коптильня має свої розміри (більше або менше) і свій метал ― сталь або нержавійку (тобто від цього теж залежить важче чи легше). Тому не помиліться, будьте скрупульозними при отриманні інформації щодо бажаної покупки, яка влаштовує саме вас. Як споживачеві, ця інформація повинна бути надана негайно і в кращому вигляді, адже у приладів і техніки є характеристики і докладний паспорт з їх описом. А збіг інтересів ― добропорядному продавцю продати, а вам без турбот купити, гарантують радість від нового придбання без витрат особистого ліміту часу і нервової напруги, тобто економія і обопільна вигода у всьому.
Вам необхідно знати, що сталь, звичайно, хороша, але з плином часу вона шарами прогорає, іржавіє, відшаровується, значить, прослужить не так довго. Якщо для вас цей аспект не важливий, то тоді через три ― чотири роки буде можливість придбати нову модель коптильні, що можливо співпаде із змінами у вашому житті ― появою нового будинку або дачі, поповненням у родині. А ось коптильню з нержавійки, не набагато відрізняється різницею в ціні, краще купити дорожче, з максимальним набором аксесуарів, з сталі завтовшки до 2 мм (або більше), щоб коптильня довше не деформувалася і радувала відповідністю вашим запитам і бажанням протягом усього терміну служби ― до 15 років, що, погодьтеся, не мало.
Ще показник – скільки є функцій, наскільки вигляд відповідає вашим естетичним смаком і перевагами ( значна, але не громіздка, компактна і легка), можливо її переміщувати. Два види копчення ― холодну (для коптіння в основному жирних продуктів, у температурному режимі до 25 градусів) і гаряче (з копченням зазвичай не жирних сортів ніжного м'яса і риби, у температурному режимі до 45 градусів). У будь-якому випадку, після завершення копчення продукти набувають насичений коричнево-жовтий колір, приємний специфічний смак і запах, поверхня їх стає сухою і блискучою. Хотілося б окремо згадати і такий продукт, як сир ― улюблені ласощі дітвори. В домашніх умовах кисле молоко нагрівають до тих пір, поки ця маса не почне відділятися від сироватки. Потім її через сито відділяють від сироватки і додають бажані спеції (але це окрема тема для розмови). Після перемішування, кладуть під гніт, і після десяти годин отриманий сир натирають дрібною сіллю, сушать. Після ― сир можна вживати, але краще всього коптити до бажаного вами смаку. Це не збільшує термін придатності сиру, це для гурманів, копчення надає йому дивовижний смак.
Не забувайте ще такі функції, як гриль, барбекю, ― заміна загальноприйнятій мангалу і похідному вогнища на каменях. Наявність потрібно визначати виходячи тільки з ваших запитів та цілей призначеного використання обраної коптильні.
Не забувайте про аксесуари: решітка, бажано дві і важливо, щоб з нержавіючої сталі, так як безпосередньо йде контакт з сирими продуктами, піддони для стікає масла і жиру, кришка, знімні ніжки або коліщата, наявність гідрозатвори, що дозволяє користуватися коптильнею в будинку. Гідрозатвор допомагає уникнути продымления навколо і великої кількості неприємних не потрібних запахів там, де їх не повинно бути. Таку коптильню можна використовувати на кухні: на газової та електричної плитах. Весь неприємний дим проходить через трубочку і закріплений на ній шланг в кватирку або вікно. А ось після приготування копченостей, доведеться трохи почекати з їх витяганням. Приготований вами делікатес ще в щільному диму, з-за чого відкривати відразу кришку коптильні не рекомендується, або, якщо вам не терпиться помилуватися на результати праці ― слід зробити на балконі, сходовому майданчику або у дворі. Враховуючи виборі коптильні легкість в експлуатації і придатність для приготування великої різноманітності страв, влаштовує по тривалості термін необхідної експлуатації, приємний для вас зовнішній вигляд, отримуємо з наявних моделей шуканий вами вибір коптильні.
Остерігайтеся необачного вибору дорогого предмета ваших фантазій, який є професійним. Навіть, якщо у вас для цього придбання є відповідна цифра готівкових грошових знаків. Він, звичайно, багатофункціональний, ідеально підходить для якісної і прискореного сушіння ягід, грибів, овочів, фруктів, трав, лікарських рослин, м'яса, м'ясних субпродуктів, в'ялення і сушка дрібної і середньої риби, будь-яких морепродуктів, морської капусти, ламинарий, будь-яких продуктів, що мають як капілярну, так і колоїдну внутрішню структуру ― загалом, все на світі. Але, у вас є місце, куди його помістити, і зберете ви для приготування необхідний, такий великий обсяг продуктів в одноразову закладку приготування?
Познайомимося з тим, що ж означає словосполучення «професійна коптильня»? Чи Не краще, все ж думаєте ви, придбати саме її? Насправді, професійними іменують найчастіше електричні варіанти коптилен. І ще одна особливість цих моделей ― їх місткість ( скажімо, єдина завантаження може досягати від п'ятдесяти кілограм). Так що, робимо остаточний висновок, для того щоб зробити одну копчену курочку для себе і своєї сім'ї або пару рибок для торжества або домашнього ювілею, таку заводську коптильню купувати однозначно не варто! Крім того, для роботи таких моделей необхідно не просто електрика, (де ж воно в поході ― то), а ще і напруга струму до 380 В. Якщо у вас великий будинок, ви ставите таку установку на кухні, там все одно є в наявності тільки 220 В. Можна, звичайно, отримати відповідні дозволи, і провести додому таку лінію, відвести спеціальне місце для такої коптильні, але... чи Потрібно це вам? Кожен предмет побуту повинен співіснувати з нами у світі, і відповідати своєму призначенню, виправдовувати себе.
Конструкція коптильні може бути стаціонарної – в цьому випадку для її встановлення потрібно виділити невелике місце на ділянці. Або портативні моделі, які не вимагають спеціального місця для установки, легкі в транспортуванні, ідеально підходять для прогулянок на природі. Ви можете вибрати малогабаритну компактну модель, або ж віддати перевагу об'ємну стаціонарну, що дозволяє закоптити максимальна кількість м'ясних продуктів та риби за обмежену кількість часу. Такі коптильні мають додаткові елементи, що підвищують комфортність – полички, гаки для розвішування продуктів і т. д.
Залишається, безсумнівно, пам'ятати одне. Найкраще використовуючи віртуальні пошуковики, що дуже зручно в цілях економії часу і засобів, зупинятися на спеціалізованій інформації, де вам нададуть інформацію з зазначенням всіх даних, їх варіантів, за необхідності проконсультують по вказаному телефону, продемонструють і запропонують ту покупку, яка саме вам потрібна.
Отже, ми прийшли до того, що для використання в будинку краща коптильня — мобільна для гарячого копчення. Для того, щоб її використовувати не доведеться здійснювати ніяких складних маніпуляцій (як у випадку з коптильнею холодного копчення) і отримувати спец.дозволу (як у випадку з професійної коптильнею).
Оптимальний варіант при виборі варіанту гарячого копчення ― коптильня з нержавіючої сталі з товщиною стінок 1,5 ― 2 мм. В цьому випадку, скажемо прямо, гаряче копчення — відмінний варіант для креветок, сиру (його твердих сортів), риби (наприклад, оселедця, скумбрії), овочів. А в деяких випадках гурмани коптять навіть яйця!
Так от тепер ви зможете самостійно вибрати для себе необхідну коптильню і порадіти нових досягнень і результатів. Вже точно після правильного, вдалого, в чому ми не сумніваємося, вибору і придбання такої необхідної для ваших потреб коптильні, ви можете сказати: «Поїхали!». Старт процесу копчення дано!
- Як вибрати газонокосарку для дому?Газонокосарки є незамінними помічниками при догляді за зеленими ділянками. Газонна трава для правильного розвитку і зростання потребує періодичного скошуванні. Те, який інструмент ви виберіть, визначить зручність, швидкість і якість...Як вибрати газонокосарку для дому?
- Про компанію STIGA (лідер по виробництву газонокосарок і садової техніки) та історія цієї компанії в деталях.Stiga має високу якість і чудові експлуатаційні характеристики, перевірено часом!Про компанію STIGA (лідер по виробництву газонокосарок і садової техніки) та історія цієї компанії в деталях.